VICTORIAN TRANSFORMATION

TERENURE

 

This three storey Victorian Property was an office building when the current
owners purchased it. A substantial amount of work was required to transform it
into a family home. Brazil Associates Architects in collaboration with Studio Brazil interior Architects  transformed the property into an exquisite family residence with a bespoke extension with finely detailed fenestration, zinc roof, a new external staircase which gives access to a magnificently landscaped garden. 

A carefully considered and meticulously designed kitchen/family room extension is one of the many triumphs of the project. Its strategic positioning on the upper ground floor means the family spends the majority of their time in this bright open space, availing of the generous high ceilings and natural light. Having the kitchen extension as the core of the home, allows the reception rooms in the original house to retain their formality, with the front drawing room leading to a beautifully bespoke panelled study. In keeping with the Classic Victorian grandeur of the house the study has been finished with bespoke wall panelling by Studio Brazil Interiors, the stunning oak herring bone flooring compliments the architectural details.

The side lower level entrance hall boasts a new portland stone staircase with a beautiful balustrade detail. The Sitting room to the opposite side of the hall has been designed in a more dramatic colour scheme creating a cosy ambiance making it an ideal evening retreat. All of the bathrooms have been individually designed with bespoke cabinetry and stunning stonework throughout. All soft furnishings and lighting have been supplied and sourced by Studio Brazil Interiors with luxury finishes throughout.